30.07.2021 г.

Ментова панна котта - Panna cotta alla menta


За жежките летни дни ви предлагам да се разхладите с най-лесния и свеж десерт! 
Ментова панакота! 


Продукти:
500 мл. подсладена сметана
150 мл. прясно мляко
150 мл. сироп от мента
12 гр. желатин
1 ванилия 


Излейте сметаната и прясното мляко в тенджерка. Сложете съда на загрят котлон и затоплете до точка на завиране. Когато течноста започне да пуши, но без да завира добавете омекналия в студена вода желатин. Бъркайте енергично докато се разтвори напълно. Излейте ментовия сироп и ароматизирайте с една ванилия. Отдръпнете съда от огъня. 


Оставете течноста около 10 мин. в тенджерката като бъркате от време на време след което налейте панакотата в подходящи чаши или купички. Когато крема се е охладил напълно приберете чашите в хладилник за 8-10 часа. При поднасяне залейте с ментов сироп или разтопен шоколад! Не съм посочила количество захар, защото сметаната и ментовия сироп бяха подсладени и това беше напълно достатъчно! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар