16.03.2025 г.

Печени рулца от мортадела и картофи


 Идеята за тази вкусна рецепта видях в италианското кулинарно предаване "è sempre mezzogiorno"! Промених много от продуктите, начина на готвене е друг там с една дума нагодих всичко за нашия вкус! :)        


Продукти:
2-3 картофа 
1 яйце
50 гр. сирене фета или бяло саламурено
30 гр. настърган пармезан
50 гр. асиаго (заменете с кашкавал)
2 стръка зелен лук
щипка чубрица
щипка черен пипер 
и още:
5 бр. тънко нарязана мортадела (или шунка)
брашно
галета
1 яйце
зехтин


Сварете картофите. Намачкайте ги с вилица, овкусете със сол,черен пипер и чубрица. Прибавете ситно нарязания лук, яйцето и сирената. Хомогенизирайте добре всички продукти. Във всеки резан мортадела завийте от картофената плънка. Панирайте всяко руло в брашно, яйце, галета.


Подредете рулцата в подмазана  тавичка. Полейте ги със струйка зехтин. Запечете за около 20 мин. в предварително загрята на 190 гр. фурна. до приятен загар. Поднесете със салатка по ваш вкус или подлучено кисело мляко. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар