Как се казваше в такива случаи ..... май, че....е, няма такъв сладкиш :) .....Това е сладкиш за който мога да кажа: - не съм правила по-хубав!
Нещо разкошно, малиново, медено, сметаново ....нещо вълшебно!
Продукти:
150 гр. брашно + 30 гр. за малините
150 гр. захар
2 яйца
110 гр. краве масло
4 с.л. сирене ''Филаделфия''
1 бакпулвер
250 гр. малини
50 гр. едро счукани бадеми
За глазурата:
200 мл. течна сладкарска сметана
100 гр. мед
100 гр. захар
40 гр. краве масло
В голяма купа смесете яйцата, захарта и сиренето. Разбийте за 5 мин. с миксер. В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и счуканите бадеми. Прибавяйте ги към яйчената смес като бъркате с дървена лъжица. Разтопете кравето масло, изчакайте 5-6 мин. да се поохлади и го добавете на тънка струйка разбърквайки енергично. Посипете малините с брашното. Прибавете ги в готовата смес. Бъркайте внимателно с лъжицата за да не се намачкат много.
Изсипете сместа във форма (24 см.) с откопчаващ се ринг предварително застлана с хартия за печене. Изпечете сладкиша на 170 гр. за около 40 мин. във фурна с вентилатор (за статична трябва повече време). Пробвайте за готовност с дървено шишче.
За глазурата :
Излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и кравето масло. Сложете на котлона и варете докато сместа се сгъсти и добие приятен карамелен цвят. Става за около 20 мин.
Свалете от котлона поизчакайте около 10 мин. и залейте сладкиша. Украсете с няколко малинки и.......
следва най-хубавото .....хапнете с удоволствие!
Да ви е сладко:)....Чаоооо! Хубав уикенд!