Отдавна ги изядохме, а рецептата си чакаше реда и вдъхновението ми за да я напиша! Какво да ви кажа, няма по-вкусни и сладки кифли от тези с квас и сливов мармалад!
Ако сте съгласни с мен запишете си рецептата! :)
Продукти:
350 гр. брашно манитоба
110 мл. прясно мляко
80 гр. квас ЛМ
60 гр.кисело мляко
40 гр. захар
1 яйце
40 гр. краве масло
1 яйце
настъргана лимонова и портокалова кора
щипка сол
1 бурканче сливов мармалад
В леко затопленото прясно мляко разтворете кваса. Добавете разбитото яйце, киселото мляко и захарта. Прибавете на порции пресятото брашно. Ароматизирайте с настърганите лимонова и портокалова кора. Започнете да месите, като прибавите на два пъти омекналото краве масло и солта. Измесете до гладко, меко тесто. Покрите купата с тестото и оставете да втаса докато удвои обема си. Втасалото тесто изсипете на набрашнена повърхност и разделете на части около 90 гр. Всяка част разточете на правоъгълник 13-14 /10 см. В единият край по дължина сложете от сливовия мармалад, завийте до средата на руло , а другата част нарежете на ленти. Продължте да навивате до края. Как става вижте тук, защото за тази рецепта не успях да направя постъпкови снимки! Наредете кифличките в тава застлана с хартия за печене. Намажете кифлите със слъчогледово олио, покрийте тавата с кърпа и оставете на топло за повторно втасване. Втасалите кифлички намажете с прясно мляко. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна (без вентилатор) до приятен загар.
Да ви е сладко :) ! Чаооо!