Мек, пухкав и сочен като всички сладкиши с ябълки!
Продукти:
200 гр. брашно
2 яйца
60 мл. слънчогледово олио
120 мл. прясно мляко
140 гр. захар
3-4 ябълки
10 гр. бакпулвер
50 гр. стафиди
щипка канела
1 ванилия
1 с.л. кафява захар
щипка сол
Пресейте брашното с щипка сол, бакпулвера и ванилията. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Към него излейте олиото и прясното мляко. Добавете на порциии брашното. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Прибавете ги към сместа. Хомогенизирайте добре. Подмажете и набрашнете тава 20/30 см. Изсипете кексовата смес, отгоре поръсете с накиснатите предварително в малко хладка вода (без водата :) стафиди. Ръснете 1 с.л. кафява захар и щипка канела.
Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 25-30 мин. или до приятен загар. Охладете готовия сладкиш на решетка, след което нарежете на квадрати.
Да ви е сладко! :)