Ако сте от хората на които все им се хрупа нещо тези италиански гевречета ще ви харесат много. Правят се в цяла южна Италия, но са признати за специалитет на област Пулия! Хрупкави и с много пръхкава вътрешност, може да ги направите според вашия вкус с най-различни подправки. Розмарин , салвия, черен пипер, пеперончино, сухи домати, лук и чесън са само малка част от вариантите. Избрах розмарина, защото с него ми харесват най-много!
Продукти за около 60 бр.:
350 гр. брашно
100 мл. зехтин
100 мл. сухо бяло вино
1 ч.л. сол
клонче розмарин
В купа пресейте брашното със солта. Излейте бялото вино и зехтина. Накълцайте на много ситно игличките на клонче розмарин. Ако нямате пресен може да сложите щедра щипка сух. Замесете меко тесто. Оставете го за 10 мин. да се отпусне, тестото е меко и се разботи изкючително добре с него. От тестото късайте по-малки от орех парчета. Напарвете ги на фитили с дължина около 8-10 см. Завийте на кравайче фитилите като леко притиснете краищата им. В тенджера налейте около 2 л. вода. Щом кипне на порции по 10-15 бр. пуснете гевречетата. Излязат ли на повърхноста ги оберете с решетъчна лъжица. Сложете ги на кърпа за да поизсъхнат десетина минути.
Загрейте фурната на 190 гр. Изпечете таралите за 20 мин. до приятен загар. Извадете ги на решетка. Ще ги съхраните хрупкави в добре затварящ се стъклен буркан.
Да ви е сладко хрупането :)! Чаоооо!