Ама да ви кажа много е лесен, бърз, пухкав и на една хапка го няма! Крем, бъркане, печене всичко за 30 мин!
Опитайте непремено!
Сигурна съм, че ви се намират следните продукти:
за пандишпана:
2 бр. яйца
60 гр. захар
60 гр. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 прахче ванилия
за крема:
150 мл. прясно мляко
1 жълтък
30 гр. захар
2 ч.л. нишесте
настъргана лимонова кора или ванилия
Най-вероятно от количеството продукти вече сте разбрали, че сладкиша е малък! В тенджерка налейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъка и нишестето. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате докато крема се сгъсти. Отстранете от огъня и ароматизирайте с настъргана лимонова кора.
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте на гъста пяна. Пресейте брашното с щипка сол, ванилията и една чаена лъжичка бакпулвер. На порции прибавете сухата смес към разбитите яйца. Застелете малка тавичка с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес, подравнете. С лъжица разпределете яйчения крем на 6 купчинки върху сместа. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 15 мин. или до приятен загар. Извадете готовия сладкиш. Охладете на решетка, нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко :)!