Продукти:
200 гр. брашно
200 гр. захар
200 гр. краве масло
4 яйца
1 к. ч. бренди
1/2 пак. бакпулвер
сока на 1/2 лимон
2 големи ябълки
2 с.л. кайсиев мармалад
Обелете и нарежете на тънки резени ябълките. Полейте ги с брендито и сока от половин лимон. Разбийте с миксер яйцата и захарта до пухкава смес. Прибавете на тънка струйка разтопеното и леко охладено краве масло. Брашното размесете с бакпулвера. Добавете го в яйчената смес. Отлейте коняка и лимоновия сок от ябълките. Ароматизирайте с него кексовата смес. В застлана с хартия за печене форма (22 см.) с откопчаващ се ринг излейте половината от сместа, върху нея наредете един ред с ябълки и изсипете останалата смес. Наредете отгоре ветрилообразно резенчета ябълка. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор, долна решетка за около 40-45 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете сладкиша от фурната и го охладете на решетка. Намажете го със затопления кайсиев мармалад. Да ви е сладко :)!