Не се лъжете от вида им :),съвсем не са нашите бухтички . Това са кастаньоли - италиански пържени карнавални сладки . Февруари е месец на карнавалите тук ...:))то като ,че ли другите месеци не са :)))....,но само през този месец се приготвят тези сладки и още някои други за които ще разкажа в друг пост стига да ги направя :). Тези обаче са едни от най- правените ,затова и в списанията има много рецепти за тях ... с ром , с крем , но тестото в общи линии е едно и също . Тези от снимката в списанието са с крем , като мислех и моите така :)..ама после се оказа ,че вътре няма място за крема :))....и си останаха обикновенни :), а крема отиде за едно руло :)))....
Продуктите които ви трябват са :
420 гр. брашно, 3 яйца , 100 гр. захар, 100 гр. краве масло , 100 гр. прясно мляко ,1 пак. бакпулвер, 2 пак. ванилия , кората на един лимон, олио за пържене .
Разтопете кравето масло и го оставете да се охлади ,но не и да се втвърди отово . В купа сипете брашното , добавете захарта , ванилията и бакпулвера . Размесете хубаво съставките , направете кладенче в средата на брашното и изсипете леко разбитите яйца, кравето масло и прясното мляко . Добавете настърганата лимонова кора и бъркайте докато сместа стане за месене . Ако ви се вижда малко брашното добавете , но на мене ми беше добре с посоченото количество. Омесете гладко тесто , става много ароматно :).
В по дълбок съд за пържене налейте 300 мл. олио ( стават много хубави със свинска мас :), късайте малки топчета и пържете до порозовяване . Моите малко ги попрепържих , но и така свършиха . Поръсете с пудра захар примесена с една ванилия .
С чаша топъл чай с лимон са идеално средство в битката със студа отвън :)).....!!!
От мен чаоооооо и стойте на топло , че все ви мисля тези дни :)...!