Продукти:
350 гр. брашно
1 яйце + 2 жълтъка
160 гр. краве масло
140 гр. захар
1 равна ч.л. бакпулвер
щипка сол
настърганата кора на един лимон
1 голяма ябълка
150 гр. кайсиев мармалад
В голяма купа изсипете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Добавете едно яйце, два жълтъка, 140 гр. захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора на един лимон. Замесете меко тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете за 1 час в хладилника.
Нарежете обелената ябълка на малки парчета. Сложете я в тенджерка, прибавете 1 с.л. вода и кайсиевия конфитюр. Ако ябълката е от по-киселите може да добавите малко захар. Сложете съда на огъня и варете около 10 мин. докато парчетата ябълка омекнат. Снемете от котлона и оставете настрана докато се охлади сместа.
От охладеното тесто късайте по-малко и разточете на набрашнена повърхност. За изрязването на бисквитките аз използвах форма сърце, но може да бъде всяка друга. В средата на всяка бисквита сложете по-малко от плънката. Покрийте с друга и притиснете краищата за да затворите добре. Наредете сладките на разстояние в застлана с хартия за печене тава. Изпечете на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10 мин. Охладете на решетка.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Рецептата е от тук!