Дебеличък стана и се препече отдолу, но нищо друго не наруши очарованието на вкуса му! Рецептата е от тук, макар да няма физиономията на оригинала!
Продукти:
300 гр. брашно
180 гр. захар
3 яйца
50 гр. краве масло
250 гр. маскарпоне
1 бакпулвер
1 ванилия
250-300 гр. пресни череши
150 гр. филирани бадеми
2 с.л. конфитюр от череши
В купа изсипете захарта, добавете яйцата и ванилията и разбийте с миксер на пухкав крем. На порции добавете маскарпонето. Смесете брашното и бакпулвера. Добавяйте по малко към яйчената смес като бъркате с лъжица отдолу на горе за да не спадне сместа. Излейте разтопеното и леко охладено краве масло на струйка. Добавете почистените от костилките череши и хомогенизирайте сместа добре. Ако искате по-дебел (като моя) сладкиш застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. За по -тъничък и елегантен ползвайте форма 26-28 см, съответно и времето за печене ще е по-кратко. Подравнете сладкиша и го изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Пробата за готовност с дървено шишче е винаги актуална!
Извадете готовия сладкиш от фурната и го освободете от ринга. Намажете го още топъл с черешово сладко (може и друго) и поръсете със запечени на сух тиган филирани бадеми!
Това е за днес в последната неделя на май...... да ви е сладко :)! Чаоооо!