Продукти:
185 гр. брашно
3 яйца
250 гр. кафява захар
185 гр. краве масло
150 гр. орехи
100 мл. прясно мляко + 3 с.л.
25 гр. какао
100 гр. черен шоколад
1/2 от пакетче бакпулвер
Сложете в малка тенджерка 60 гр. краве масло, 80 гр. кафява захар и 3 с.л. прясно мляко. Загрейте продуктите докато захарта се разтопи около 1-2 мин. Застелете форма (24 см.) с откопчаваш се ринг с хартия за печене. Изсипете течноста и отгоре поръсете с начупените на едро орехи. Приберете формата в халдилник докато приготвяте кексовата смес.
Сложете останалото краве масло и захарта в голяма купа. Разбийте с миксер около 10 мин. Прибавяйте едно по едно яйцата разбивайки непрекъснато. Смесете какаото, бакпулвера и брашното. Добавете го на малки порции към маслената смес. Излейте прясното мляко и разтопения на водна баня шоколад. Хомогенизирайте много добре продуктите. Извадете формата от хладилника и изсипете сместа върху орехите. Подравнете. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор около 35-40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете сладкиша от фурната, изчакайте да се охлади и внимателно го обърнете върху подходяща чиния.
Да ви е сладко :)! Чаооо!