С голямо удоволствие ви я представям .....винаги усмихната , красива , възпитана и коректна - това е Мимето от' 'На гости в моята кухня ''и аз с радост я посрещам тук за да сподели чудесните си рецепти ! Благодаря ,че прие поканата ми ,Мими и отново ни представяш интересни и красиви блюда !
Здравейте приятели!
Днес отново не съм в моята кухня!Днес съм на гости на едно страхотно местенце,а домакинята е невероятна жена.Предполагам,че и вие като мен напускате с нежелание тези вкусни и красиви страници !!
Ивана,благодаря ти мила за поканата!Благодаря за възможността да ти се реванширам и да ти оставя част от себе си
Прегръдки
Първото ,което ще поднеса естествено е цвете за дамата!Ако сте забелязали,не съм отишла на гости без цвете,това е защото уважавам домакините си и съм научена,че с празни ръце на гости не се ходи :)
Пълнени яйчица
като ученичка много обичах тези яйчица,много лесни и бързи,с приятелката ми си ги правихме като се събирахме в тях или у нас
Сигурно няма човек ,който не си е правил,но в тези горещини ми писна от краставици и домати :))
продукти
яйца
сирене
сол
черен пипер
чесън
малко копър
кисело мляко
След като се сварят яйцата се разрязват на половинки,изважда се жълтъка и се намачква с вилица,прибавяте настърганото сирене,подправките и разбърквате добре.След като сте подправили на вкус започвате да прибавяте от разбитото кисело мляко докато получите желаната гъстота.Със тази смес запълвате половинките яйца и поднасяте с декорация според вкуса и сезона
Патладжани с пилешки бутчета
още като видях тази рецепта в списание "Кулинарен журнал" ми грабна окото,много лесна,с малко продукти ,а страшно ефектна!
Продукти
за 4 порции
4 патладжана
4 пилешки бутчета
масло
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
счукан чесън
зехтин
Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват,отрязват се отгоре,издълбават се внимателно и се оставят да киснат в подсолена вода.Пилешките бутчета се опичат леко от всички страни до порозовяване,като предварително се намазват с масло,сол и черен пипер.
След като Патладжаните пуснат черната си вода,отвътре се намазват с масло и се поръсват с червен пипер,чесън и кимион.Във всеки патладжан се пъха по едно бутче.Така приготвените патладжани се поставят в намазнена тавичка и се заливат с вода и зехтин.
Пекат се в умерена фурна до готовност.
преди сервиране може да полеете с млечно - майонезен сос
За десерт съм ви приготвила нещо вкусно и разхлаждащо :)
Портокалов сладолед с парченца натурален шоколад
продукти
4 жълтъка
сокът и настърганата кора от 1 и 1/2 портокала
100 гр захар
500 гр пълномаслена сметана
2 с.л. пръчици от натурален шоколад или настърган натурален шоколад
Начин на приготвяне
Жълтъците,захарта,портокаловия сок и настърганата портокалова кора се поставят в тенджера и се варят на слаб огън докато сместа се сгъсти.
Оставя се да се охлади,след което се разбърква с предварително разбитата сметана,добавя се шоколада и пак се разбърква.
Изсипва се в кутия и се прибира във фризер.
След като сладоледа се стегне,но преди да замръзне напълно,се разбива с миксер и отново се поставя във фризер.
След около 20 минути процедурата се повтаря още веднъж,след което сладоледа се оставя да замръзне напълно
за сега толкова от мен
надявам се да ви е харесало и благодаря на Ивана от сърце за поканата
прегръдки и прекрасно лято на всички