Новата ми поставка за торти си намери красив сладкиш за презентация:)
Продукти:
За тестото:
270 гр. брашно
120 гр. краве масло
100 гр. захар
2 яйца
настъргана кора от лимон
Пълнеж:
1 малко бурканче конфитюр от вишни
250 гр. рикота
2 с.л. захар
1 ванилия
Пресейте брашното, добавете яйцата, захарта, нарязаното на парченца студено краве масло и настърганата лимонова кора. Замесете меко тесто. Приберете го в хладилник за 1 час. В купа смесете рикотата със захарта и ванилията. От охладеното тесто откъснете едно малко парче. Горе-долу колкото голяма ябълка. Останалото разточете на лист с дебелина 3-4 мм. Прехвърлете го в тавичка (22см.) като оформите висок борд. Надупчете с вилица дъното на тестото. Изсипете конфитюра и го разстелете равномерно. Покрийте го с изварата. На набрашнена повърхност разточете отделеното тесто. Разточете го и с помощта на точилка го прехвърлете върху приготвения пай. Оформете борда като притиснете с пръсти краищата. Изпечете сладкиша на 180 гр. долна решетка в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Извадете тавата от фурната и охладете пая на решетка. Поръсете с пудра захар и ...да ви е сладко :)!
Най-хубавият петел е нашия Артуро, нали:)?
Чаооо, хубави и спокойни почивни дни!