Имате ли да чистите хладилника от останали тук и там парченца сирене и кашкавал, някой забравен зеленчук или парче салам на помощ идават рецептите за солен кейк! Хем винаги вкусни, хем лесни, че и се представят красиви! Така е с тази рецепта която видях тук!
Продукти:
300 гр. брашно
3 яйца
130 мл. вода
50 мл. зехтин
1 бакпулвер
150 гр. асиаго (кашкавал)
3 с.л. настърган пармезан
50 гр. шунка
3-4 доматчета
щипка сол
щипка чер пипер
В купа счупете яйцата, излейте олиото и водата и разбийте за кратко с телена бъркалка. Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на порции към течната смес. Сложете настъргания пармезан, нарязаната на кубчета шунка и кашкавал. Овкусете сместа с щедра щипка сол и чер пипер. Хомогенизирайте всички продукти. Изсипете ги в застлана с хартия за печене продълговата форма за кейк. Подравнете и отгоре наредете четвъртинки нарязани домати. Изпечете соления кейк на 180 гр. в предварително загрята статична фурна до приятен загар. Извадете готовия кейк с четка го намажете с малко зехтин и охладете на решетка.
Да ви е сладко :)! Чаооо и спорна седмица!