11.09.2022 г.

Обикновен ябълков сладкиш


Толкова обикновен, защото може да го направите с много продукти и почти без тях! Може да сложите стафиди, може и да не сложите, може да сложите орехи, може и без тях, може още-шоколадови капки, а може и без тях! Изобщо вкусове за всички има тук! В моя сложих стафиди, а другите продукти има винаги във всяка кухня! 


Продукти:
3 яйца
130 гр. захар
190 гр. брашно
80 гр. краве масло
1 бакпулвер
50 гр. стафиди
щипка канела
настъргана лимонова кора 
ванилия 
3-4 ябълки 


В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбийте с миксер до гладка, бухнала смес! Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, канелата и ванилията. Прибавете ги на порции към течната смес. Ароматизирайте с настърганата лимонова кора.  Добавете  една нарязана на малки парченца ябълка и накиснатите в хладка вода стафиди! Без водата, нали си знаете?! :) 
Хомогенизирайте всичко добре. Застелете тава  20/28 см. (ако е кръгла 26 см.) с парче хартия за печене. Изсипете приготвената смес и подравнете. Нарежете останалите ябълки. Подредете ги на фантазия върху сладкиша. Поръсете с кафява захар и филирани бадеми. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 35 мин. Охладете на решетка, посипете с пудра захар и да ви е сладко! 
Чаоооо!