17.11.2011 г.

Щрудел с пиле ,гъби и праз лук

 Страхотен стана този солен щрудел с бутер тесто ...ама няма да се хваля опитайте сами .Както винаги рецептата взех от списание .Този път ''Dolce e salate''...демек ''Сладко и солено''!
Та: ....нарязвате на тънки колелца праза, пилешкото месо на кубчета , гъбките на дебни филийки . Слагате в тиган със загрят зехтин и пържите около 5-6 мин. Подправяте с чер пипер , сваляте от огъня и оставяте настрана да изстине.

Когато плънката се е охладила добре разстилате една кора бутер тесто и изсипвате цялата смес в средата . Стараете се разстоянията от двете страни на тестото да се еднакви.С остър нож нарязвате ленти около 2 см. Изплитате за да оформите щрудела.
Отгоре намазвате с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък.
Печете в предварително загрята на 200 гр. фурна 10 мин. Намаляте фурната и доопичате на 170 гр. 



                                                                           Да ви е сладко!


                             За тебе Кате ....  ''24 000 baci'' .....''24 000 целувки''.....и Челентано!


3 коментара:

  1. Ийв,страхотен е този солен щрудел!
    Много вкусен,че и много красив!
    А с този клип предизвика невероятни чувства в мен!
    Клипа не бях го гледала,но си спомних,как навремето(бях много малка)Въртях тази песен на ролковия магнитофон"Грундик".
    Майка ми беше певица,а баща ми музикант(саксофонист и кларнетист) и обожаваха Челентано,както и аз!
    Благодаря за насладата от чудесното ястие и прекрасната музика!
    Прегръщам те и те целувам мила моя Ивана:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна идея за солен щрудел!!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивана, чудесен се е получил щруделът, обичам много праз лук в такива печива.:-)) Изключително красива плетка!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване