10.02.2012 г.

Пиле с ориз и гъби и паниран зелен боб ...опаа и 100 публикации :)


Понякога като ме грабне носталгията спасението е само като си сготвя нещо наше!
Че си го сипвам и в нашенски си шарени чинийки  така е двойно по- сладко!
Така стана и с това пиле с ориз и гъби, като ми влезе в главата не мирясах докато не го наготвих и то в глинения гювеч!Разбира се ядох си го само аз, щото Роби не обича толкова сварен ориз ,ама негова си работа на мен ми беше много вкусно!
А рецептата : пилешко месо , ориз , шепа гъби , сол , чер пипер , лук и щипка джоджен ! 
 Запържете ситно нарязаната глава лук в малко зехтин . Прибавете ориза ( не посочвам  мерки , зависи за колко човека ще готвите )и запържете до златисто . Бъркайте енергично да не загори . Прибавете пилешкото месо ,гъбите, овкусете със сол , чер пипер и малко джоджен . Налейте топла вода (ориза разреждам 1:3 ) Прехвърлете в глнен гювеч и печете на 180 гр. за около час и половина.  Добър апетит!


Навярно не е новост за никого как се панира зелен боб , но реших да поместя рецептата! 
Моята баба правеше такъв паниран зелен боб и на всички в къщи много се услаждаше!  Ако имате зелен боб в буркани става много бързо ,защото е готов сварен . Ако ли не го варите в посолена вода докато омекне .  Разбивате 1-2 яйца . Овалвате боба в брашно , яйце и пак брашно и пържите до златисто в силно сгорещено олио . Поднасяте със салца от счукан чесън , копър и балсамов оцет . Да ви е сладко! 
И като на шега днес българска , утре италианска направих ги 100 рецепти повод за скромна гордост и голяма радост ако сте изпробвали и харесали някоя! 
Чаооооо  за днес и хубав ,топъл ,забавен уикенд! От мен голяма прегръдка!


6 коментара:

  1. Иве, честита ти стотна публикация! Чудесни ястия, а за зеления боб за първи път чувам да се панира:)
    Благодаря ти за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, българското си е българско, а и бабиното най сладко.
    Много интересно е това бобче хареса ми.
    Честита 100тна публикация още 100х100 да напишеш.
    Прегръдки най сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Ив, откакто следя блога ти всяка една рецепта ме е впечатлявала. Виж как отбелязваш с българска рецепта тази стотна цифра:). Рецептата за боба много ми хареса, трябва да пробвам и аз, много обичам панирани историйки. Желая ти прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита ти стотна и много вкусна публикация,Ивана!Да бъдат още много по сто и все споделени с добри приятели!
    Взимам си и от гозбичката,и от панирания зелен боб,че такъв не съм правила,а май не съм и опитвала!

    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета :)... и съм доволна , че ви хареса панирания боб. Ако го направите ще опитате един нов и много вкусен вариант на зелен боб :) !

    ОтговорИзтриване
  6. Честита ти стотна публикация, Ваня!Да ни радваш с още много рецепти!От скоро те посещавам , но вече те чувствам близка и ти желая много радостни моменти в кухнята , около масата и на всички други места!Прегръщам те!
    А паниран зелен боб не бях виждала, нали сънм нова по блоговете...:)!Благодаря!

    ОтговорИзтриване