27.06.2012 г.

Шишчета по сицилиански

Напоследък се позагубих малко от семейството на блогърите ,но имах една сладка причина да липсвам ....ето я!


Дъщеря ми със зетя и ей тез бабини сладурчета ми бяха на гости . Не ,че не съм готвила ,но когато имаш броени дни и ти се иска да броиш минутата за две нямаш време за снимки, то и снимки правихме ама не на манджи! Преди 2 дни обаче както всичко хубаво свършва бързо си заминаха за България ,с тях си замина и част от сърцето ми ! 
Живи и здрави да сме пък ще се видим наесен ! 
Заминаха си те и баба Ивана си спомни ,че има блог и отдавна не е публикувала нищо в него, затова сега ви предлагам една рецепта на шишчета по сицилиански идеята за което видях от тук и която претърпя леки изменения та не знам сега дали са по сицилиански или по ивановски, както и да ги наречем обаче са все вкусни и ви предлагам да опитате ,особенно сега в сезона на барбекютата!


Продукти за 3 шишчета:
карпачо от телешко месо , 1 голяма глава салатен червен лук , шепа кедрови ядки , 100 гр. галета , 1 малка глава лук , олио , сол , чер пипер , дафинов лист ,30 гр. пармезан


В тиган с малко зехтин запържете до златисто ситно нарязана малка глава лук . Изсипете  в купа галетата и добавете изпържения лук , кедровите ядки , сол ,чер пипер и настъргания пармезан . Разбъркайте сместа много добре . Телешките пържолки начукайте леко и намажете със зехтин . Посолете и разстелете върху всяка от тях от плънката .  Завийте на рула и нарежете на парчета от около 2 см. Редете  на шишчета като започнете с парче червен лук , рулце месо , лук , дафинов лист ...и така докато свършите продуктите!
Изпечете на барбекю , но ако имате грил тиган също ще ви свърши работа, аз ги изпекох на тигана!
Топли ги полейте с малко зехтин  . Поднесете с домашно приготвен  картофен чипс . 
И разбира се препечени филийки хляб и да не забравите чашата студено бяло вино!  Да ви е сладко, от мен чаоооооо с пожелание за прохладен ден!



19 коментара:

  1. Изглеждат вкусно,поднесени в това красиво плато.А лятото е така,няма време за блога,ще наваксваме зимата.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ивана, ама толкова са сладки бабини дечица ,много лъчезарни са.Пак ще дойдат но като разглеждах снимките си личи ,че си им дала цялата си любов да дните които сте били заедно.
    Шишчетата са невероятни, страхотна рецепта и с това припекано хлябче ммммммм.....
    Прегръщам те приятелче любимо!

    ОтговорИзтриване
  3. Иве, простено ти е отсъствието щом ангажиментите ти са били толкова сладки. А и в тези жеги човешко е да ни напуска кулинарна муза, да искаме да се поизлежаваме на плажа.
    Шишчетата са прелестни и отиват в графа да се изпробват, а и ще са интересна изненада за половинката. Благодаря за идеята и ще чакаме да наваксаш пропуснатото в блога ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Великолепно!
    Ти си активна и чудесна дама, с прекрасни ангажименти!
    Желая ти дните и нощите ти да са изпълнени винаги с приятни неща!
    После - разказвай ни, учи ни...
    Страхотни снимки и благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  5. Ивана,имала си страхотно гости,но за малко,майчиното сърце винаги ще тъжи.
    много интересни шишчета,оригинални и красиви
    хубав ден мила и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Какво по-хубаво извинение за отсъствието ти от това,Ванюша,да са ти живи и здрави слънцата!
    А шишчетата определено заслужават публикация и внимание,страхотно звучи рецептата!
    Много прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Отново ни изненадваш , Ванче! Рецептата е много интересна! Поздрави!така е, Ще се радваме на внуците от време на време, и ще сме доволни, да растат здрави и силни, под нашето виртуално наблюдение:)!

    ОтговорИзтриване
  8. Ваня, да са ти живи и здрави тези лъчезарни дечица, особено малкото, което е много сладко!Баба е имала извинение, но ни поднесе страхотна рецепта,с която компенсира всичко!Ще се пробва-задължително!

    ОтговорИзтриване
  9. Ванюшка,било ти е пълно сърцето, душата....и къщата де,с тези сладури.Хубаво е,когато се съберем близки,макар и за кратко.
    Ястията са ти перфектни-много вкусни изглеждат.Абе царица си ти в кухнята....целувам те!

    ОтговорИзтриване
  10. Ив,наистина ми липсваше,но щом тази е причината ти прощавам:))Радвам се завръщането ти и за хубавите емоции,които си преживяла с тези хубавци:))
    Шишчетата са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  11. Ванюшка, толкова хубави и скъпи гости си имала:)
    А ние търпеливо изчакахме, за да се върнеш с много вкусно и оригинално предложение!
    Прегръдки и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  12. Ее, Ванюшке причината за липсата те оправдава! Такива хубави гостенчета си имала, че няма как да ти се сърдим за отсъствието, а и се завръщаш с много интересна рецепта! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Ивана, силно извинителна причина имаш за отсъствието, и много сладка и мила причина....дай боже всекиму да посреща такива гости!
    А шишчетата, направо са страхотни...както имам в момента пристигнало от Модена оригинално телешко карпачо, може и да спретна нещичко, точно по мой вкус са тия шишчета....
    Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  14. ЕЕЕЕЕй Ване, ама много усмихната тази мъничка душичка!!! Да са ти живи и здрави всичките и дай Боже по-често да сте заедно и да няма тъжни физиономии от раздяла!
    Какво да кажа за шишчетата -просто нямам думи, изглеждат така апетитно, че не можах да откъсна очи от снимките, а и тези картофки отстрани ммммммммм..... моля те имай милост към нас :))) Поздрави, целувки и прегръдки от гореща България!! Прекрасно лято и незабравими емоции!!

    ОтговорИзтриване
  15. Ивана, как да не те извиним по тези уважителни причини?
    Толкова слънца са гряли край теб, разбира се, че няма да се въртиш насам. Да са ти много здрави всичките и по-честичко да се виждате, да не тъгува баба;)
    Шишчетата са великолепни и да ти кажа, много ми се доядоха сега.
    Добро начало, след почивката, ама то пък и аз какво казах- винаги си на ниво!!!!
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви ,момичета за милите думи ! Стоплихте все още тъжното ми сърце ! И се радвам ,че харесахте рецептата ! Хубав ден утре ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  17. Ванче, да са ти живи и здрави прекрасните деца! Сигурна съм, че и те са малко тъжни от раздялата, но и пълни с много слънчеви спомени от прекараното време заедно! Страхотни са ти шишчетата! Грабвам си едно :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване