2.11.2012 г.

Моцарела в карета :) - Mozzarella in carrozza


Всъщност каретата за моцарелата е без коне и не прилича на тиква!  Това са две филийки хляб ,а сиренцето е в средата . Само бях слушала и никога приготвяла моцарела по този начин . За себе си открих (за кой ли път:) топлата вода , а сигурно вие отдавна знаете тази рецепта ! Ама много е вкусно да знаете...
Рецептата е от сп.''Cucina moderna''.



Няма да ви пиша точни количества на продуктите , преценете вие за колко човека ще готвите!  Ето продуктите:
хляб за тостер 
моцарела 
домати 
яйца 
прясно мляко
брашно 
галета 



Изрежете коричките от филийките. Най-добре е да ги режете две по две така ще получите равни каренца от хляб . Нарежете моцарелата на тънки филийки . От доматите ползвайте само месестата част като я нарежете на малки парченца . Ако имате от чери доматките или от  тези на снимката които се казват daterini и са чудесни  моцарелата ще стане още по - вкусна в каретата си! 
Върху всяка филийка наредете първо малко нарязани домати после сложете парчета моцарела и отново доматки . Похлупете с другата филийка . 
Потопете така приготвения сандвич по всички ръбове първо в малко вода (за секунда) после в брашно . След това потапяте целия сандвич в прясно мляко (всичко за по секунда )и в разбито яйце . Следва да го оваляте хубаво в галета . 
Приготвените по този начин филийки наредете в чиния и приберете непременно в хладилник за 20 мин. Изстудената филийка няма да позволи на сиренето да се разлее и панировката ще стане много хрупкава  ....съвет , който чух от едно телевизионно предаване !



Загрейте достатъчно олио в по дълбок тиган и изпържете сандвичите за по 2-3 мин. на страна .  Извадете върху салфетка за минутка  да се отцеди излишната мазнина . 
Поднесете веднага топли , топли .....ще се оглеждате за още и след последната хапка ....гарантирам!!! 
                   
                            Чаооооо ragazzi  и най-хубава петъчна вечер желая :) ! С прегръдка !



13 коментара:

  1. Ване,тези филийки истински ме впечатлиха!
    При панирането им открих нещо ново за мен.
    Прекрасни са и толкова апетитни...чак ми се прииска да взема едно парченце!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. За мен това е нещо ново-не съм опитвала подобни каренца,но изглеждат толкова сочни и вкусни.
    Хубава вечер,миличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Еха, каква вкусотия! Не знаех рецептата, благодаря ти, Ивче!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна рецепта, Ив! Много ми харесва като предложение! Хубава петъчна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Искам утре за закуска в леглото е такива моцарелени каретки:)Страхотия!!! Хубава вечер и на теб, Аморе!

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Хей, ама си извор на невероятни идеи! :) Интересен начин на паниране! Лесно и вкусно!
    Ив, приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Ха..... и аз покрай теб преоткривам топлата вода със всяка твоя публикация да знаеш:)
    Тези пълнени пържени филийки знаеш ли как ще се харесат на момчетата ми??
    Сега през почивните дни ще ги изпробваме Ванче, идеално предложение!
    Силна прегръдка и хубави почивни дни мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Ох,за това вкусно чудо ще трябва да приспя съвестта си много дълбоко,да затворя очи и да му се насладя подобаващо!Избягвам пържените филии много упорито,обаче ти си голяма подстрекателка! :)
    И с любимата ми моцарелааааа,мням!
    Пожелавам ти много приятни почивни дни,Ванюшка!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ,момичета :)...много сте мили и се радвам ,че харесахте рецептата !
    Хубава съботна вечер :* !

    ОтговорИзтриване
  11. Изобщо не я знам тази рецепта. Сефте я чувам, но изглежда убийствено!

    ОтговорИзтриване
  12. izglejdat mnogo vkusni 6e gi napravia zadaljitelno

    ОтговорИзтриване