15.06.2014 г.

Крамбъл с праскови


Продукти:
4 големи добре узрели праскови 
200 гр. брашно
100 гр. краве масло 
125 гр. захар
1 с.л. канела 
1 с.л. настърган джиндцифил 
сока на 1/2 лимон 


Изключително лесен и вкусен десерт! Нарежете прасковите на едри парчета. Объркайте ги с 2-3 с.л. захар, сока от половин лимон и насъргания джинджифил. Брашното размесете с канелата, останалата захар и нарязаното на малки парчета студено краве масло. С ръце размачкайте продуктите докато получите ситни трохи. Намажете дъното на тавичка с краве масло. Сложете прасковите, а отгоре ги покрийте с маслените трохи. Изпечете крамбъла на 180 гр. долна решетка във фурна с вентилатор за около 25-30 мин. 
Охладете сладкиша и сервирайте със сладолед или полуразбита сметана. 

Да ви е сладко :)...Чаооо! Хубава нова седмица!


5 коментара:

  1. Определено е много вкусно, аз също съм опитвала с праскови. ;)
    Слънчев ден, Ванче!

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително лесен и вкусен десерт! - наистина и ние го харесваме.
    чудесно предложение, Ванче, отбелязах си присъствието на джинжифил.
    Благодаря, поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Мярнах го снощи това десертче Ив ... но беше късничко да се задълбочавам в четене на рецепти за подобни изкушения :)
    И аз съм го правила но без джинджифила. На пазара има праскови, а един корен джинжифил се мъдри от доста време в хладилника, така че като Дианка и аз залагам на неговото присъствие при следващото правене :)
    Поздрав и усмихната нова седмица Ив!

    ОтговорИзтриване
  4. Няма от нищо да пестя от към продукти...и джинджифила ще си турна:))).Бъди сигурна ,че в скоро време ще присъстваш на трапезата ни ,Ив,за сега посредством крамбъла...Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Ваня,голям си подстрекател,сега и крамбъл ще ми се върти в главата до уикенда,ама много е вкусен и особено с топките сладолед за разкош!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване