25.06.2014 г.

Руло с праскови


Сигурно си спомняте за едно красиво руло направено от леля Тинче (сестра ми ) когато  ми беше на гости миналата година. Докато тогава идеята за блог да не се и мяркаше в главата и', то днес  вече не е така! 
Представям ви току-що родения и' блог ''Животът може да е вкусен'' и една от първите вкусни  рецепти, а съм сигурна, че следват  още много страхотни и интересни такива! 


Продукти:
за рулото:
125 гр. краве масло 
5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 с.л. какао
за прасковите:
4 големи праскови
4-5 с.л. захар 
вода 

Нарежете прасковите на парчета, сложете ги в тенджерка, залейте ги с вода (около 1 пръст над тях), сложете 4-5 с.л. захар и сварете докато плодовете омекнат. Прецедете ги от захарния сириоп. Разтопете кравето масло и го излейте в голямата тава на печката ( без да я застилате с хартия). Отгоре наредете прасковите. 
Разбийте на пяна яйцата и 5 с.л.  захар. Добавете пресятото брашно и хомогенизирайте добре сместа. В чаша отделете няколко лъжици от нея и я оцветете с какаото. Излейте кексовата смес върху прасковите. Върху нея с лъжица изсипвайте от какаовата като оформите произволни и красиви шарки. 
Изпечете рулото на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин. 
Върху хартия за печене разстелете захар. Обърнете рулото с пандишпановия блат  към захарта и навийте на руло. Когато рулото се охлади отстранете хартията и....
пригответе кафето :).....

Да ви е сладко .....Чаооо! 
С балгодарност към ''Животът може да е вкусен'' за наистина вкусната рецепта:)!
Тъй като много от вас ми писаха, че срещат трудност при обръщането на изпечения блат, съветвам да застелите тавата с хартия за печене след което излеете разтопеното краве масло и наредите прасковите! 



37 коментара:

  1. Ivana.. You just have to come to Canada and make this for me!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда приказно, Ив! За вкуса изобщо нямам съмнения, че е страхотен. Записах се да следя чисто новия член на кулинарно-блогърското семейство и сега ще ми е двойно по-сладък живота с теб и леля Тинче :) Целувки от мен :*

    ОтговорИзтриване
  3. Рулото е достойно за емблема....Приказно!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасно руло,Ваня,отлично ми действа на апетита още от сутринта!Прегръдка и ведър ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Незнам поради каква причина но,не ми се получи рулото спазвах всичко подробно нищо не се получи разпадна се !

      Изтриване
  5. Много вкусно изглежда, Ваня! Прекрасни снимки... взимам си едно парченце за кафето.
    Хубав ден.

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно изглежда това руло. Поздрави и на двете сестрички:))

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда много красиво! А в колко голяма тава се пече?

    ОтговорИзтриване
  8. Ох, Ивана, мила, какво правиш с мен да знаеш само! Така да огладнях, така да ми се дояде точно това сега, а е рано дори за обяд, а внимавам за калории и грамчета... Ужасно приказно е това руло, ужасно апетитно и още по-ужасно ми действа! Разбираш ли сега какъв ужас ме обзема? :) И това кафе накрая - само като знам какъв вкус може да има и ми се ще да литна направо за Италия! Не съм пила хубаво италианско кафе от мноооого години :( Отивам да си направя едно, макар няма да е като твоето. Но рулото ще го сънувам, докато не го опитам, да знаеш :)!
    Сърдечни поздрави за тебе и Тинчето!

    ОтговорИзтриване
  9. Ванюшка,много е хубаво рулото.В курса правихме подобно руло поръсено със захар отгоре и се казва "унгарско руло".Бях при сестричката ти-много вкусни неща е приготвила и тя.Има къде да се шматкам и да разглеждам ....
    Хубав ден-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Записах се да следя блогчето на леля Тинче Ив :)
    Поздрави и за двечките! А рулото е направо едно велико чудо при десертите :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много подканващи снимки, Ив! Страшно мекичко и сочничко предполагам е станало, да не говорим и за аромата му.

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесно руло! Успех на блога!

    ОтговорИзтриване
  13. Рулото ти с праскови много ме изкуши! Изглежда невероятно вкусно и сочно и мисля, че не само изглежда! Ще го пробвам задължително!
    Поздрави, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  14. Ивче, много е изкусително :)
    Първо ми се видя като козунак!
    Добре дошла казвам на новия член в голямото ни
    семейство!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Oт сърце ви благодаря, момичета за топлия прием, хубавите думи и отделено време!
    А рулото направете непременно :)!
    Голяма прегръдка с пожелание за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  16. drago mi je da sam našla vaš blog.... ima divnih recepata.... polako ću da ih probam ;)

    htjela sam pitati jeli se biskvit vruć treba umotati u rolat ili kad se malo ohladi ?
    veliki pozdrav za vas !

    ОтговорИзтриване
  17. Няма твоя рецепта, която да съм опитала, и да не съм останала очарована. И тази ме изкуши - както със съставките, така и с вида си. Използвам случая да ти благодаря за прекрасните рецепти, които споделяш с нас! Хубаво и слънчево лято пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотно е, запазвам си рецептата за да си го приготвя! Прегръдки и хубав и слънчев ден от мен Ваня :)

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей, Ивана! Това руло така ме завладя, че веднага реших да го направя. Така, дотук всичко добре,спретнах го както е описано в рецептата, но като се изпече така и не можа да се отлепи от тавата. Искам да те питам каква може да е причината? Иначе си го остъргах от тавата, и си хапнах хубаво от него, защото е много вкусно! Много моля, ако имаш представа защо се получи така, да споделиш. Обаче мисля да пробвам още един път, като застеля тавата с хартия, ако и тогава стане фал, ще се откажа да го правя независимо, че е много вкусно...

    ОтговорИзтриване
  20. Kolko voda se slaga.Pi6ete 4e se zalivat praskovite s voda - 4a6a dve?


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Достатъчно е водата да покрие прасковите! Сварете ги няколко минути за да омекнат!

      Изтриване
  21. Здравейте, с две вързани ръце съм в кухнята, но реших да пробвам Вашата рецепта. На вкус е невероятно, но на вид съм далеч от търсения резултат. Бихте ли ми обяснили как точно правите тестото? Написали сте, че се разбиват яйцата и захарта на пяна. Това как се получава?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Яйцата и захарта се разбиват с миксер! Това е пандишпанова смес! Разбивайте не по-малко от 10 мин.

      Изтриване
  22. Определено не се получава. Прасковите са по- високи от тестото.Трудно се навива. Не се получава при мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :( Съжалявам! Аз не срещнах никаква трудност и сбърках, че не направих постъпкови снимки :(! Ще си взема бележка за следващия път!

      Изтриване
  23. И на мен не ми се получи! Толкова ми хареса на снимките това руло и с такова желание го правих.... прасковите ми останаха по високи от тестото, тестото залепна за тавата и не можа да се навие изобщо...Моля да се коментира ако има някаква тънкост, пекох в тавата от фурната на 200 градуса без вентилатор.

    ОтговорИзтриване
  24. Mislq che ima nujda i ot edin bakpulver.predpolagam che i zatova im zalepva za tavata i nemoje da se naviva.kak shte buxne samo s qica,zaxar i brashno?hez nabuxvatel....nemise vqrva

    ОтговорИзтриване
  25. Има нещо не както трябва в тази рецепта.С толкова масло в тавата,тестото не се пече,а пърже.Моето "руло"стана една гигантска палачинка със сладко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам, че сте го изпържили! Правих това руло неведнъж, заради коментари като Вашия и винаги ми се получава! Много хора ми писаха, че не са могли да го направят, но също толкова ми благодариха, че се е получило чудесно!

      Изтриване
  26. Най-накрая ми се получи и на мен! Чудесно изглежда, но е още топло и не сме го опитали! Аз размазах меко масло по цялата тава, нарязах си прасковите,които са от компот на тънки ивици и покрих дъното на тавата. Яйцата ги разбивах малко повече от 10 минути и прибавих брашното много внимателно разбърквайки със шпатула. Пекох на загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 10 минути. Маслото е точно толкова,колкото трябва и рулото не се пържи.не ми се е получавало до сега защото не съм разбивала яйцата достатъчно и после брашното не съм го разбърквала със шпатула, ами с миксер. Благодаря ти Ивана за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Oх, отдъхнах си и аз :)! Благодаря ти, Снежи! Знаеш ли, че като видя нов коментар на тази рецепта и изтръпвам, какво ли ще ми пишат пак:)! А тя е толова елементарна и една от най-лесните!
      Поздрави и ти благодаря още веднъж!

      Изтриване
  27. Яйцата с колко захар се разбиват, в продуктите има 5 с. л. захар и тя се слагат при прасковите?

    ОтговорИзтриване
  28. Здравейте , от зимата гледам това руло и днес му дойде времето! Получи се от първият път и съставките са точни! Допре че прочетох всички коментари и забелязах ,че сместа с яйцата и захарта се бие 10 минути не повече. С шпатула добавях брашното и бърках от долу на горе! И да кажа , че резанките праскови трябва да са тънички и сместа си ги покрива отлично! А и понеже не съм виртуоз в кухнята си сложих хартия за печене на тавата и тогава излях маслото и го разнасях с четка. Благодаря за рецептата! Съжалявам, че не знам как да къча снимки!!!

    ОтговорИзтриване