1.07.2016 г.

Вита черешова баница


Великолепен сладкиш който аз заради приликата му с вита баница нарекох така! Рецептата е от сп. ''Oggi cucino''! 


Продукти:
400 гр. брашно
200 гр. краве масло
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
 щипка сол
1 ванилия
350-400 гр. череши
100 гр. кристална захар 
пудра захар 



В купа сложете пресятото с бакпулвера, ванилията и щипка сол брашно. Добавете киселото мляко и нарязаното на малки парчета студено краве масло. Омесете меко тесто. На набрашнена повърхност разточете лист (3 мм.) Нарежете на дълги ленти. В средата на всяка лента подредете почистените от костилките череши. Посипете ги с кристална захар. Прищипете двата края на  лентите така, че черешите да останат като в тръбичка. Застелете тава (32 см. ) с хартия за печене. Започнете да навивате така оформените тръбички от средата като оставяте прищипаното отдолу. 
Изпечете баницата на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Посипете изпечената  топла баница обилно с пудра захар. 



Хапнете я охладена и да ви е сладко:)! Чаооо! Хубави събота и неделя! 



6 коментара:

  1. страхотно изглежда ,и вкусно ..отивам за 4ереши

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна е, Иве!
    Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  3. Колкото е ефектен и красив този сладкиш,Ваня,толкова,че и отгоре предполагам е вкусен!Сякаш усетих аромата през монитора!Ах,ти,изкусителка за кой ли път!
    Прегръдка за теб и Роби и щастливо лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Наистина е много вкусен, а тестото е разкошно, леко се работи с него и е много ароматно от кравето масло и киселото мляко!
      Прегръдка и щастливо лято за цялото ти семейство!

      Изтриване