2.06.2016 г.

Терин с шоколад и череши


Честит юни! 
 Най-черешовият месец  започва с рецепта с череши пък били те и само за украса! 
Десертът е летен, свеж и леко напомнящ тирамису! 



Продукти:
200 мл. сметана за разбиване
150 гр. маскарпоне
100 гр. рикота
12-14  бр. савоярди (бишкоти)
100 гр. захар
200 мл. сварено, охладено кафе
100 гр. начупен шоколад
череши 


В купа сложете захарта, рикотата и маскарпонето. Разбийте за 5 мин. с миксер. В друга купа разбийте на сняг охладената сметана. Към първата смес прибавете на порции разбитата сметана бъркайки с лъжица докато хомогенизирате добре двата крема. Застелете продълговата форма за кейк  (вместимост 1 л.) със стреч фолио. На дъното изсипете няколко лъжици крем, подравнете. Потопете в охладеното кафе бишноти и ги подредете върху крема. Продължете  с крем и бишкоти  докато свършите продуктите. Приберете сладкиша в хладилник за 5-6 часа. 
Охладеният терин обърнете в подходяща чиния. Посипете обилно с начупен или настърган на едро шоколад и украсете с череши. 
Да ви е сладко! Чаооо!  




7 коментара:

  1. Ваня,
    много лесен и вкусен терин с бишкоти.Страхотна украса с череши и шоколад.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна рецепта, много вкусно и елегантно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммммммм, много вкусно изглежда! Пак си ни приготвила ново изкушение.Страхотна рецепта, а и не звучи много сложно, така че и аз ще я пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  4. Богомила,
    Кари,
    благодаря ви, дами! Вкусно е и ще се радвам да го направите и споделите :)!
    Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Уникално вкусно, благодаря за хубавата рецепта

    ОтговорИзтриване