Продукти:
300 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
2 яйца
100 гр. горгонзола
100 гр. орехи
3 с.л. зехтин
1 бакпулвер
щипка чер пипер
щипка сол
В купа счупете яйцата, посолете с щипка сол и разбийте с вилица за 5-6 мин. Излейте в купата прясното мляко и зехтина. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на порции към течната смес. Хомогенизирайте добре продуктите. Добавете нарязаното на кубчета сирене и начупените орехи. Овкусете с щипка чер пипер. Разбъркайте добре. От сместа сипвайте във хартиени чашки за мъфини . Пълнете ги около 3/4 от чашката. Сложете по една половинка орех за украса. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор. Охладете готовите мъфини на решетка.
С парченце круша са разкошни, вярвайте ми :).... да ви е сладко! Чаоооо!
😃 Ето точно с това ми се иска да закуся 😘
ОтговорИзтриванеИ ще ти е много вкусно, Дани :)!
ИзтриванеХубав ден, мила!
Ваня,
ОтговорИзтриванемного интересни мъфини, сицилианските сладки също са прекрасни.И двете рецепти ще опитам .
Поздрави и успешен ден !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеНадявам се да ти харесат и двете рецепти, да ви е сладко в къщи!
Поздрави! Хубав следобед!
Колко грама е бакпулвера, защото моите са 15 грама?
ОтговорИзтриванеОбикновено са толкова!
ИзтриванеА какви други добавки могат да се добавят и подправки?
ОтговорИзтриванеПолучиха се уникално, меки и пухкави, с богат и наситен вкус!
ОтговорИзтриване