Като махнем моцарелата и пармезана рецептата си е най-обикновена, патладжанена с кайма която знаем всички!
Продукти:
2 малки патладжана
300 гр. кайма
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. галета
50 гр. пармезан
щипка черен пипер
щипка магданоз
1 малък домат
1 моцарела
2-3 с.л. бяло вино
за доматения сос:
400 гр. настъргани домати
щипка черен пипер
щипка сол
щипка захар
1 скилидка чесън
1 кафяна чашка топла вода
зехтин
няколко чери доматки (може и без тях)
Срежете патладжаните на две. Издълбайте ги като оставите поне 1 см. от стените. Нарежете издълбаната вътрешност на малки парченца. Нарежете една малка глава лук на ситно. В тиган запържете лука за кратко, добавете размитата с малко вода кайма и продължете с пърженето докато каймата смени цвета си. Излейте 2-3 с.л. бяло вино и изчакайте минут -две да се изпари алкохола. Сложете нарязаната патладжанена вътрешност, нарязан, обелен и почистен от семките домат и овкусете със сол, щипка чер пипер. щипка магданоз и наситнена скилидка чесън. Захлупете съда и задушете каймата докато остане на мазнина. Свалете от огъня и добавете галетата и настъргания пармезан. Хомогенизирайте добре продуктите. Напълнете осолените половинки патладжани. В широка тенджера сложете настърганите домати, налейте една кафяна чашка топла вода, посолете, овкусете с щипка сол, щипка захар, щипка черен пипер, пуснете няколко чери доматки (ако имате), налейте 1 кафяна чашка зехтин и сложете напълнените половинки патладжани. Захлупете съда и задушете ястието на слаб огън за около 40 мин. Пет минути преди да свалите от котолна сложете върху всяка половинка патладжан по парче моцарела. Сервирайте ястието топло.
Да ви е сладко :)! Чаооо и хубави събота и неделя!
Няма коментари:
Публикуване на коментар