29.07.2017 г.

Ябълково-кокосов сладкиш - Torta di mele e cocco


Продукти:
4 яйца
4 ябълки 
140 гр. захар
100 гр. краве масло
200 гр. брашно
70 гр. кокосови стърготини
80 мл. прясно мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
настъргана лимонова кора


Обелете и нарежете на резени ябълките. Разбийте яйцата, захарта и щипка сол на пухкав крем. Смесете брашното, кокосовите стърготини, бакпулвера и ванилията. На порции добавете сухата смес към разбитите яйца. Налейте разтопеното краве масло и прясното мляко. Ароматизирайте с лимоновата кора. Сложете нарязаните ябълки и хомогенизирайте добре продуктите. Застелете тава (ако е кръгла 26 см., квадратна 28/28 см.) с намокрена и изцедена от водата хартия за печене. Изсипете приготвената смес, подравнете. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 35-40 мин. 


Извадете готовия сладкиш и оставете да се охлади. Украсете с малко разтопен на водна баня шоколад и кокосови стърготини. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



Рецептата е от тук!

3 коментара:

  1. Ванче,отново ни предлагаш нещо,на което е невъзможно да се устои!Разкош!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Раче! Лесен и най-обикновен сладкиш за всеки ден. Макар да е лято ние обичаме такива по-леки десерти! Освен захарта, може да намалиш и кравето масло и пак ще се получи! :)
      Да ви е сладко в къщи!

      Изтриване
  2. Ваня,
    и аз съм на същото мнение - прекрасен е сладкиша.Лек и наистана много лесен за изпълнение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване