10.07.2017 г.

Студена паста с патладжан, фета и маслини - Pasta fredda melanzane, feta e olive


Време невъзможно топло, толкова, че се разтапя и малкото желание което имаш за готвене! 
Чета в бюлетина за времето, че топлото се е запътило към България и ако не ви се върти  много, много край печката може да опитате тази  вкусна студена паста! Рецептата е адаптирана от тук


Продукти за 2 порции:
180 гр. паста (форма и вид по желание)
1 малък патладжан
150 гр. сирене фета (щото нямам бяло саламурено)
шепа черни маслини
листа пресен босилек
щипка чер пипер
сол
зехтин


В кипяща подсолена вода сварете пастата според указанието за време върху опаковката. Прецедете, полейте с 2-3 с.л. зехтин, объркайте добре и оставете настрана да се охлади. Нарежете патладжана на кубчета (ползвам сорт патладжани които не горчат) Изпържете кубчетата в олио и извадете върху кухненска салфетка за да се оцеди излишната мазнина. Нарежете сиренето на малки кубчета. Наситнете и босилека.  В голяма купа прехвърлете пастата, добавете патладжана, сиренето, шепа маслини. Овкусете с босилек и щипка черен пипер. Хомогенизирайте добре продуктите и приберете купата в хладилник за час-два!  
Сервирайте охладената паста с чаша бяло вино и да ви е сладко :)! Чаооо!



2 коментара:

  1. Много са ми по вкуса салатките с паста 😃 то … и за основно става в тази жега 😉
    И на мен не ми се готви Ив 😃 гледам нещо по бързата процедура.
    Страшно апетитни фотоси … направо да си бодна от екрана 😉 Прохладен средиземноморски поздрав мила 😘

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Боцкай смело, Дани, пастата е идеална и за вашето време :)!
      Благодаря за прохладния поздрав,но и днес ще е горещо като в пещ! От утре го дават по-хладно, не знам за вас, но ние изгоряхме без капка дъжд!
      Прегръдка, мила!

      Изтриване