2.11.2017 г.

Щрудел със стъргано тесто - Strudel di mele con pasta frolla


Продукти:
за тестото:
320 гр. брашно
2 яйца
125 гр. краве масло
1/2 от пакетче бакпулвер
120 гр. пудра захар
настъргана лимонова кора
за плънката:
1 кг. настъргани ябълки
1 ч.л. канела
50 гр. кафява захар
1 ч.ч. счукани орехи


В купа пресейте брашното с щипка сол и половин пакетче бакпулвер. Добавете омекналото на стайна температура краве масло, пудрата захар, настърганата кора на един лимон  и двете яйца. Замесете меко тесто. Разделете го на две еднакви половини. Едната приберете в хладилника, а другата във фризера. Оставете ги така за час. Настържете ябълките, ароматизирайте ги с канела, добавете 50 гр. кафява захар и 1 ч. ч. счукани орехи. Объркайте добре продуктите. Застелете дъното на тава (ако е кръгла 26 см.) с хария за печене. На дъното разстелете тестото от хладилника. Върху него изсипете ябълковата плънка и разпределете равномерно. Отгоре на едро ренде настържете тестото от фризера. Изпечете щрудела на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 35-40 мин. Поръсете готовия, топъл щрудел с пудра захар примесена с една ванилия. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 



4 коментара:

  1. Ивана извинявай, но в рецептата има малка неточност. Там пише 1 к.ч. орехи, а в описанието 1 ч.ч. орехи. Моля те уточни. Поздрави от България!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага ще го оправя, 1 чаена чаша са орехите! И повече да сложите няма да сбъркате :)! Благодаря, че ми писахте!

      Изтриване
  2. Вместо кафява захар,неможе ли бяла?едва ли продават толкова малко количество кафява.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че не продават толкова малко количество захар! Трябва да си купите един пакет и кантарче, измервате захарта и готово! Лесно и бързо! А съвета ми за останалата захар е да я използвате за други сладкиши или за подслаждане на кафето, докато свърши!

      Изтриване