Продукти:
за тестото:
320 гр. брашно
2 яйца
125 гр. краве масло
1/2 от пакетче бакпулвер
120 гр. пудра захар
настъргана лимонова кора
за плънката:
1 кг. настъргани ябълки
1 ч.л. канела
50 гр. кафява захар
1 ч.ч. счукани орехи
В купа пресейте брашното с щипка сол и половин пакетче бакпулвер. Добавете омекналото на стайна температура краве масло, пудрата захар, настърганата кора на един лимон и двете яйца. Замесете меко тесто. Разделете го на две еднакви половини. Едната приберете в хладилника, а другата във фризера. Оставете ги така за час. Настържете ябълките, ароматизирайте ги с канела, добавете 50 гр. кафява захар и 1 ч. ч. счукани орехи. Объркайте добре продуктите. Застелете дъното на тава (ако е кръгла 26 см.) с хария за печене. На дъното разстелете тестото от хладилника. Върху него изсипете ябълковата плънка и разпределете равномерно. Отгоре на едро ренде настържете тестото от фризера. Изпечете щрудела на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 35-40 мин. Поръсете готовия, топъл щрудел с пудра захар примесена с една ванилия.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Ивана извинявай, но в рецептата има малка неточност. Там пише 1 к.ч. орехи, а в описанието 1 ч.ч. орехи. Моля те уточни. Поздрави от България!
ОтговорИзтриванеВеднага ще го оправя, 1 чаена чаша са орехите! И повече да сложите няма да сбъркате :)! Благодаря, че ми писахте!
ИзтриванеВместо кафява захар,неможе ли бяла?едва ли продават толкова малко количество кафява.
ОтговорИзтриванеРазбира се, че не продават толкова малко количество захар! Трябва да си купите един пакет и кантарче, измервате захарта и готово! Лесно и бързо! А съвета ми за останалата захар е да я използвате за други сладкиши или за подслаждане на кафето, докато свърши!
Изтриване