13.11.2017 г.

Солена торта с горгонзола, орехи и радикьо - Torta salata gorgonsola, noci e radicchio


Смело опитайте тази  солена торта! Всяка хапка е истинско гурме наслада за небцето!  


Продукти;
 2  диска бутер тесто
1 червена салата радикьо
100 гр. пушен бекон 
100 гр. горгонзола
50 гр. орехи
1 малка круша
сол зехтин



Нарежете салатата на ситно. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и запържете до хрупкаво нарязания на лентички бекон. Добавете салатата и излейте 1 к.ч. топла вода. Захлупете съда и задушете докато остане на мазнина. Отстранете тигана от огъня и изчакайте да се охладят продуктите. Добавете нарязаната  на парчета горгонзола и начупените орехи. В тавичка (22см.) застелете хартия  за печене. Разположете върху нея лист бутер тесто и изсипете приготвената плънка. Отгоре сложете няколко парчета круша.  Покрийте с другия лист тесто и загънете краищатата навътре. Намажете с прясно мляко. 



Украсете тортата по ваш вкус (мойте китки  някак ми приличат на глухарчета:) и изпечете в  предварително загрята на 200 гр. статична фурна за 5 мин. след което намалете  температурата на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар. 
Поднесете тортата като предястие или лека вечеря! Да ви е сладко :) Чаооо! 


3 коментара:

  1. Ваня,
    интересна солена тарта се е получила.Много апетитно и лесно предложение.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели, много си мила!
      Успешна и спорна седмица!

      Изтриване