Продукти:
за кексовата смес:
185 гр. брашно
150 гр. краве масло
200 гр. кафява захар
3 яйца
1ч.л. бакпулвер
20 гр. какао
70 гр. орехи
200 гр. фурми
2 ванилии
и още:
250 мл. бяло вино
50 гр. кафява захар
2 круши
В танджерка налейте виното и добавете 50 гр. кафява захар. Кипнете течноста и сложете обелените круши вътре. Варете 5 мин., отстранете съда от котлона. Оставете крушите в течноста докато се охладят.
Разбийте на крем мекото краве масло със 150 гр. кафява захар. Добавете едно по едно яйцата разбивайки с миксер. Смесете брашното, ванилиите, бакпулвера и какаото. Прибавяйте на порции от него в разбитата смес, бъркайки с лъжица. Добавете нарязаните на парченца фурми и орехи. Хомогенизирайте добре всички продукти. Подмажете с краве масло и набрашнете метална купа с d.18 см.
Нарежете сварените круши на четвъртинки и ги подредете в купата. Изсипете кексовата смес. Поразтръскайте съда за да се слегне добре сместа около крушите. Поставете купата в съд със студена вода и изпечете дзукотото на водна баня в предварително загрята на 180 гр. статична фурна за 150 мин. Ако водата поизври, долейте.
Готовият сладкиш обърнете върху решетка и изчакайте да се охлади преди да го нарежете.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар