28.06.2018 г.

Пилешки хапки със скаморца и домати - Bocconcini di pollo con pomodorini e scamorza


Рецепта пилешка, много лесна, много вкусна, ако съдя по чинията на Роби - с доматки и едно специално сирене скаморца, подобно на нашия кашкавал. Така, че спокойно може да го заместите с него.  Чудех се какво да бъде за вечеря, че да ви  го представя и за утрешния празник Петровден и докато се оглеждах за рецепта попаднах на тази! Не казвам често ще си оближете пръстите, но тук ще е така! 



Продукти:
600 гр. пилешки гърди 
 200 гр. скаморца
 8-10 чери доматки
зехтин
бяло вино 
риган
брашно
щипка чер пипер


Нарежете месото на хапки. Сложете го в найлонова торбичка и изсипете 2-3 с.л. брашно. Разтръскайте торбичката за да може брашното да полепне по месото. В удобен, голям тиган излейте 1 к.ч. зехтин, загрейте и сложете хапките месо. Запържете за кратко, внимавайте да не залепнат за дъното. Полейте с малко (3-4 с.л.) бяло вино. Овкусете със сол, щипка черен пипер и риган. Прибавете нарязаните домати, захлупете съда и гответе ястието 10 мин. Малко преди да отстраните от котлона наредете нарязаното сирене върху месото и оставете на огъня докато се разтопи. Поднесете с гарнитура от печени картофи. 
Да ви е сладко! :) 
На всички именици утре желая здраве и много усмивки! И аз имам две Пети - дъщеря и снаха, да са ни живи и здрави! :) 


6 коментара:

  1. Да са живи и здрави именичките! Нека бъдат все така чаровни и добри съпруги!
    Ястието изглежда много примамливо и вкусно!
    Поздрави и прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да са ти живи и здрави именичките! Ив, рецептата е вярно оближи пръстите, от тези дето като ги сервираш, после няма нужда да миеш чиниите:). Разкошно предложение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Вкусно хапнахме, вярно е :)!
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Да са живи и здрави именичките,с гордост да носят имената си!
    Мнооого вкусно,много!Страхотна рецепта!Току-що я приготвих с хубав български кашкавал,свежа чубрица,добавих и тиквички и стана чудно,на всички се хареса.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Деси!
      Само да ми падне кашкавал, ще опитам и с него, вярвам, че ще е разкошно! Видях и твоя пост, чудесни и много апетитни снимки!
      Поздрав!

      Изтриване