Продукти:
500 гр. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
30 гр. пармезан
щипка риган
щипка черен пипер
1 скилидка чесън
прясно мляко
и още:
100 гр. маслини
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. каперси
2 скилидки чесън
клонче розмарин
В купа сложете каймата, добавете едно яйце, щипка риган, щипка черен пипер, пресована скилидка чесън, пармезана и накиснатия предварително и изцеден от прясното мляко хляб. Омесете добре продуктите и оставете купата за час в хладилника. Направете си малки кюфтенца, изпържете ги по 3-4 мин. на страна, извадете ги от тигана и оставете върху кухненска салфетка за да се отцеди мазнината. В дълбок тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, добавете 1-2 скилидки чесън и клонче розмарин. Сложете кюфтетата полейте ги с чашка бяло вино и чашка зеленчуков бульон. Захлупете съда и гответе на умерен огън около 10 мин. Малко преди да свалите ястието от огъня добавете маслините и каперсите. Поднесете топло със салата по желание.
Да ви е сладко! :) Чаоо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар