24.10.2018 г.

Бисквитки от кестеново брашно с капки шоколад - Cookies con farina di castagne e gocce di cioccolato



Един такъв аромат на кестени, мокра шума и пушек от комин, уютен и домашен  се разнасяше в къщи докато се печаха тези бисквитки! С маслено тесто и капки шоколад ще задоволят и най-претенциозния вкус! И още едно предимство имат - правят се много бързо! Направете ги, опитайте ги и кажете как са! 


Продукти:
150 гр. бяло брашно
80 гр. брашно от кестени 
80 гр. кафява захар
110 гр. краве масло
1 яйце
1 равна ч. л. бакпулвер
щипка сол 
100 гр. шоколадови капки 



Сложете омекналото краве масло в купа, добавете кафявата захар и разбийте с миксер докато получите еднороден крем. Прибавете яйцето и разбивайте все така с миксера още около 5 мин. Пресейте двете брашна с щипка сол и бакпулвера. Добавете на порции към маслената смес. Накрая сложете шоколадовите капки и хомогенизирайте добре сместа. Покрийте купата с парче найлон и приберете в хладилник за 30 мин. 


Загрейте фурната  без вентилатор  на 180 гр. Застелете тава с хартия за печене. От охладеното тесто направете малки топчета, малко по-големи от орех. Притиснете ги по краищата с вилица и подредете в тавата. Изпечете сладките за 12-15 мин. 
Охладете на решетка. 
Да ви е сладко!  Чаоооо! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар