23.10.2018 г.

Пъстърва с бадемова коричка - Trota in crosta di mandorle


Продукти:
2 бр. пъстърви 
60 гр. необелени сурови бадеми
50 гр. краве масло
50 мл. бяло вино
зехтин 
сол
черен пипер
щипка розмарин 
филирани бадеми 
лимонов сок няколко капки 


Почистените пъстърви осолете и поръсете  със смлян черен пипер. Включително и вътрешноста на рибите. Смелете бадемите. В тиган разтопете кравето масло и прибавете смлените бадеми. Бъркайте докато смлените ядки поемат мазнината. Отстранете съда от котлона. Овкусете с щипка сол, щипка черен пипер, няколко капки лимонов сок  и щипка ситно наряан розмарин. Застелете удобна тавичка с хартия за печене. Излейте 50 мл. бяло вино и добавете 2 с.л. зехтин. Поставете пъстървите. В коремчето на всяка сложете по 1 с.л. от бадемовата поръска. Останалата разпределете отгоре. Поръсете с малко филирани бадеми. 


Изпечете рибите на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете с много лимон и салата по желание! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


6 коментара:

  1. Изключително вдъхновена си в последно време, Ив! Не че досега не си била, но стилът ти е променен, начинът на снимане също. Много ти се радвам, продължавай все така !Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате!
      Понякога намираш това което търсиш :)!
      Прегръдка за ласкавите думи!

      Изтриване
  2. Ле-ле! Хванах се за главата!
    Такава красота! Браво!

    /Тази статия се препоръчва горещо на готвачите на английската кралица! - Усмивки/

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    страхотна пъстърва.Изглежда интересно и красиво с тази бадемова коричка - едно по - различно от традиционното оформление.Правила съм подобна риба с орехова коричка и също става чудна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Ще опитам с орехова коричка, имаме приятел който непрекъснато ни носи пъстърва! А ти опитай бадемовата, надявам се да ти хареса!
      Поздрави! Хубав четвъртък!

      Изтриване