3.07.2019 г.

Пиле с копър и пресни картофи - Pollo all'aneto e patate novelle


Продукти:
пиле
пресни картофи
бяло вино
 копър
чесън
сол 
зехтин
черен пипер


Нарежете пилето на порции. Овкусете със сол и черен пипер. В  плитка, широка тенджера загрейте зехтин с  няколко глави чесън и съцветия копър.  Изпържете пилешкото месо за няколко минути. Налейте чашка бяло вино и изчакайте  да се изпари алкохола преди да добавите чашка топла вода или зеленчуков бульон. 


Измийте добре малки, пресни картофи. Срежете ги на половинки. Овкусете със сол, черен пипер и много ситно нарязан копър. Добавете картофите при месото. Захлупете съда и задушете ястието докато остане на мазнина. Много вкусно, много! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


3 коментара:

  1. Ваня,
    страхотни летни ястия и десерти има тук при теб.Панна котата с череши и галета с праскови са чудесни и много красиви, а това ястие с пиле и картофи е семпло, но много вкусно с копър и бяло вино.
    Весело и прохладно лято ! Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно ястие, на което се насладихме цялото семейство!
    Благодаря за хубавата и лесна рецепта!
    Прегръдки! <3

    ОтговорИзтриване