Продукти:
пиле
пресни картофи
бяло вино
копър
чесън
сол
зехтин
черен пипер
Нарежете пилето на порции. Овкусете със сол и черен пипер. В плитка, широка тенджера загрейте зехтин с няколко глави чесън и съцветия копър. Изпържете пилешкото месо за няколко минути. Налейте чашка бяло вино и изчакайте да се изпари алкохола преди да добавите чашка топла вода или зеленчуков бульон.
Измийте добре малки, пресни картофи. Срежете ги на половинки. Овкусете със сол, черен пипер и много ситно нарязан копър. Добавете картофите при месото. Захлупете съда и задушете ястието докато остане на мазнина. Много вкусно, много!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванестрахотни летни ястия и десерти има тук при теб.Панна котата с череши и галета с праскови са чудесни и много красиви, а това ястие с пиле и картофи е семпло, но много вкусно с копър и бяло вино.
Весело и прохладно лято ! Поздрави сърдечни !
Благодаря ти, Ели!
ИзтриванеХубаво лято и за теб!
Много вкусно ястие, на което се насладихме цялото семейство!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата и лесна рецепта!
Прегръдки! <3