23.07.2020 г.

Морковен кейк с орехи - Ciambellone carote e noci


Че как по друг начин да изядете морковите, освен като  ги превърнете в кекс?! 
Сладък, вкусен, невероятен! Опитайте! 



Продукти:
250 гр. брашно
180 гр. захар
80 мл. олио слънчогледово
80 мл. прясно мляко 
10 гр. бакпулвер
2 яйца
1 ванилия
щипка канела
2 средни по големина моркова 
100 гр. орехови ядки 



В купа счупете яйцата, изсипете захарта и разбийте на гъст крем. Излейте олиото и прясното мляко. Пресейте брашното с щипка сол, канелата, ванилията и бакпулвера. Добавете сухата смес към течната и хомогенизирайте добре. Прибавете настърганите моркови и нарязаните на едро орехови ядки. Подмажете с краве масло форма за кейк. Посипете я с галета, а излишната изтръскайте. Изсипете кексовата смес. Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35 мин. Обърнете изпечения сладкиш на решетка и поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) 



2 коментара:

  1. Привет! Искам да попитам колко грама са морковите в рецептата, защото така, както сте посочили- всеки има различна преценка за средна големина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет и от мен! Два средни по-големи с моркови да около 130-140 гр. според тези които използвам аз. Малко повече или по-малко не е от съществено значение за кекса! 🙂

      Изтриване