26.10.2020 г.

Целувчени сладки с бадеми - Tegole con mandorle

 
Не върви някак да кжеш на такива нежни като пеперудени криле бисквитки керемиди! Защото така  би изглеждало загллавието, ако трябва да го преведа точно! Не за първи път изпитвам затруднение с превод на някои думи, които не ми харесва  как звучат на български!  Целувчени сладки ми изглежда добър компромис за тези хрупкави и вкусни бисквитки, които освен всичко приличат и на кантучи! 


Продукти:
100 гр. белтъци
100 гр. захар
100 гр. брашно
100 гр. печени несолени бадеми 



В купа изсипете захарта, добавете белтъците и с миксер  разбийте на много гъст крем. Пресейте брашно и на порции го прибавете към разбитите белтъци. Поръсете с печените цели бадеми, внимателно хомогенизирайте сместа. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете целувчената смес, подравнете и изпечете на 160 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете сладкиша от формата и охладете на решетка. С остър нож нарежете тънки около 2-3 мм. филийки. Наредете филийките в голяма тава застлана с хартия за печене. Сложете тавата в предварително загрята на 120 гр. фурна с вентилатор за да се изсушат за около 25 мин.  или докато станат хрупкави. След като се охладят приберете бисквитките в добре затварящ се буркан, остават хрупкави за дълго време!  
Да ви е сладко! 



 

2 коментара: