15.02.2022 г.

Песто с кейл, тайолини с песто от кейл


Че обичаме в къщи кейл съм казвала и друг път! Миналата есен Роби насади 8 корена и вече месец берем листа и похапваме сладко! Днес си мислех и за друга рецепта за обяд ризото с кейл, но после смених кейла с артишок!  Следващият път ще е! :) А рецептата за това песто открих тук



 Продукти за две порции:
50-60 гр. кейл 
50 гр. сурови бадеми
20 гр. настърган пармезан
20 гр. настъргано пекорино романо 
50 мл. зехтин 


Накъсайте листата кейл като премахнете дебелото стъбло в средата. В кипяща вода сложете 1 с.л. сол и пуснете кейла. Сварете листата за 7-8 мин. Прецедете и пасирайте. Към пюрето от кейл добавете смлените бадеми, настъргания пармезан и пекорино и излейте олиото. Хомогенизирайте добре всички продукти. Как да си го хапнете това вкусно песто ще попитате?! С паста разбира се или на брускети! А може и ризото! 
Ние го изядохме с домашни тайолини! За тях рецептата е тук, но само за пастата! А иначе слагате пестото в тиган и леко затопляте. Сварявате пастата, трябват и 1-2 мин., ако е прясна и точно посочената и прехвърляте в тигана с песто. Наливате едно малко черпаче с вода от сварената паста и разбърквате до хомогеност. Сервирате веднага! 
Да ви е сладко! :) 




Няма коментари:

Публикуване на коментар