Както съм казвала и друг път сладкиша с круши е един великолепен сладкиш! А като сложим и яйчен крем става още по-великолепен! Надявам се да го опитате!
Рецептата е от тук!
Продъкти:
за кексовата смес:
3 яйца
200 гр. брашно
170 гр. захар
80 гр. краве масло
125 гр. кисело мляко
15 гр. бакпулвер
щипка сол
настъргана лимонова кора
1 ванилия
4 круши
за крема:
500 мл. прясно мляко
3 жълтъка
80 гр. захар
50 гр. нишесте
ванилия
Както винаги когато има крем в тестото приготвяме първо него. Излейте прясното мляко в тенджерка, прибавете захарта, жълтъците и нишестето. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате докато крема се сгъсти. Готовият крем ароматизирайте с една ванилия. Оставете настрана да се охлади. Нарежете крушите на малки парченца, залейте ги с лимонов сок за да не потъмнеят докато приготвите кексовата смес. В купата на планетария изсипете захарта и добавете яйцата. Разбийте ги на гъст крем. Намалете миксера на първа степен и излейте разтопеното леко охладено краве масло и киселото мляко. Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Пrесейте брашното с щипка сол, бакпулвера и една ванилия.
На порции прибавете брашното. Застелете тава 20/28 см. с хартия за печене. Изсипете половината кексова смес, подравнете и наредете нарязаните круши. Разпределете равномерно крема върху крушите и завършете сладкиша с останалатата кексова смес. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 30 мин. Нарежете сладкиша след като се е охладил напълно!
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар