25.03.2022 г.

Пълнозърнест орехов кейк


 С неповторимия ядков аромат на пълнозърнестото брашно и  леко карамеления вкус на кафявата захар ще се насладите на чудесен и с хрупкава коричка орехов кейк!
 Опитайте непременно!


Продукти:
250 гр. пълнозърнесто брашно
70 гр. кафява захар 
70 гр. акациев или по ваш вкус мед
2 яйца
120 мл. слънчогледово олио
200 гр. кисело мляко 
120 гр. смлени орехи 
1 ванилия
1 бакпулвер 


В купата на планетария счупете яйцата и прибавете кафявата захар. Разбийте до гладък крем. Излейте олиото и леко затопления мед. Добавете киселото мляко. В купа пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете на порции сухата към течната смес. Изсипете смлените орехи и хомогенизирайте добре продуктите! Застелете продълговата форма с вместимост 1 л. за кейк. Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете кейка на решетка след което посипете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) 
 


 

2 коментара: