За сърмичките ви трябват една неголяма зелка, 300 гр. прясна наденица, 4-5 с. л. ориз, червен пипер, чер пипер, сол , зехтин, зеленчуков бульон, малка глава лук, 50 гр. пармезан.
Нарежете лука на дребно и запържете леко. Прибавете наденицата (почистена от ципата и нарязана на малки парченца). Подправете с черния пипер и налейте чашка бяло вино.Когато виното се е поизпарило добавете измития ориз, нарязаната на ситно върешност на зелката , подправете с червения пипер. Налейте чашка топла вода ,захлупете и оставете на слаб огън докато ориза поеме водата и остане на мазнина.
В подсолена вряща вода сложете избраните за сърмите листа и варете около 2 мин.
Завивате лъжица от плънката със зелево листо , редите в тавичка . Заливате сърмичките със зеленчуковия бульон и печете на 180 гр. около 30 мин. Топли поръсвате с пармезан .
Добър апетит !!!
Ивана,в момента правя сач,но следващото ми ястие,ще бъдат твоите сърмички!Изглеждат и звучат много,много вкусно!
ОтговорИзтриванеНаздраве и пожелания за хубава вечер!
Чао Кате,радвам се че ти допаднаха моите сармички :).... да ви е сладко когато ги приготвиш:) ...Сподели за сача ...аз правих един единствен път и не бях много очарована ...може би не се спарвих добре .Ще ми е интересно да чуя твоята рецепта и начина на приготвяне:) ...Чао и лек ден :) !
ОтговорИзтриванеОбичам зелеви сърмички, приготвянето им с вино и пармезан отгоре звучи невероятно вкусно и изкусително!:-))
ОтговорИзтриванеСъс сигурност ще ги направя по твоята рецепта!
Хубав ден от мен!