Рецептата е чудесна за лека вечеря в компанията на зелена салата!
Продукти:
10 бр. цветове от тиквички
200 гр. рикота
150 гр. прошуто котто
2-3 пресни листа босилек
щипка чер пипер
зехтин
сол
Нарежете прошутото на много дребни парченца. В купа сложете рикотата, нарязаните на ситно листа босилек, щипка чер пипер и наситненото прошуто. Овкусете със сол. Хомогенизирайте хубаво продуктите. Тиквените цетове почистете от тичинката в средата. Напълнете ги със сместа и задушете за 20 мин. на пара. Когато са готови ги подредете в чиния и полейте още топли със струйка зехтин. Може да ги приготвите и печени във фурна. В такъв случай подредете цветовете в намаслена тавичка, полейте ги с малко олио и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за 20 мин.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Не съм опитвала никога цветове от тиквички, макар вече да са "модерни" и у нас. Но пък може ли да не е вкусно, щом има рикота и прошуто... :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванче!
Хм, веднъж само хапвах панирани...нямам наблизо градина - да и обера цветовете:))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Иванче!
И аз все още не съм опитвала цветовете на любимите ми тиквички,а ти така съблазнително си ги предложила,че ще пообиколя някоя друга градина:)
ОтговорИзтриванеИв, тази година не успях да приготвя нито веднъж панирани цветове, но пък с кеф се наслаждавам на твоите! Прегръдки и прекрасна седмица!
ОтговорИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванечудесно ястие.Цветовете от тиквички са много вкусни - и сурови и топлинно обработени.
Поздрави и весело лято !
Ванюшка, изглеждат зашеметяващо, сигурно са и толкова вкусни!! Много бърза рецепта - обичам ги такива ;) !!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!!
Много ги обичам панирани. За съжаление това лято у нас бяха кът :) При възможност ще опитам твоето предложение. Вкусно лято!
ОтговорИзтриване