Продукти:
1 малък (500гр.) замразен октопод
2 средни по големина картофи
2 сурови пиперки - зелена и червена
шепа зелени маслини
2 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
щипка пресен магданоз
щипка риган
щипка черен пипер
сол
зехтин
Размразете октопода. Сварете го за 30 мин. в подсолена вода. Обелете картофите и ги нарежете на резени. Почистете пиперките и ги нарежете на големи парчета (може да ползвате изпечени и обелени). Нарежете октопода на големи парчета. В плитка широка тенджера налейте зехтин. Запържете за 1-2 мин. нарязаните на ситно скилидки чесън. Прибавете парчетата октопод и излейте виното. Изчакайте няколко мин. да се изпари алкохола и прибавете картофите. Излейте 1 черпак от водата в която сварихте октопода и захлупете съда. Когато картофите са полусварени, добавете пиперките. Овкусете с риган, сол, черен пипер и довършете готвенето до готовност на зеленчуците. Ако е необходимо добавете още малко вода. В края на готвенето сложете маслините и отдръпнете съда от огъня.
Сервирайте ястието топло, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз!
Да ви е сладко:)! Чаооо!
Честит Празник, Ив!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта, никога не съм хапвала октопод, малко съм алергична към морски неща, но винаги съм любопитна!
Прегръдка!
Прегръдка и за теб, Павлинка!Честит празник!
ИзтриванеЖалко, че не може да опиташ ястието, Павлинка,но адмирации за любознателността! :)