Продукти:
250 гр. брашно
100 гр. краве масло
120 гр. захар
2 яйца
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
сока на 1 лимон
2 ябълки
няколко череши
50 гр. стафиди
1 к.ч. ром
1 с.л. кафява захар
Накиснете стафидите в чаша с малко вода и ром. Обелете и нарежете на резенчета ябълките. Полейте ги с лимоновия сок. Почистете черешите от костилките. В купа разбийте до побеляване захарта и омекналото на стайна температура краве масло. Добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксер до получаване на гладка смес. В друга купа смесете брашното, канелата, щипка сол и бакпулвера. Пресейте ги и добавете на порции към първата смес бъркайки с лъжица. Сложете подсушените с малко брашно стафиди. Хомогенизирайте добре продуктите и изсипете в застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка (18/28 см.) Подравнете. Върху сладкиша подредете със застъпване редички от резени ябълки. Сложете на места от черешите и стафидите. Поръсете с 1 с. л. кафява захар.
Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете го и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар.
Превъзходен стана :) .... да ви е сладко!
Уникална си!!!
ОтговорИзтриванеОбичам те!
Зиче, аморе, приятелко мила:*!
ИзтриванеБлагодаря!
Прелест, прелест...
ОтговорИзтриванеПрегръдки и целувки! :)
...и да ми го направиш като си дойдете в БГ :)
И ще чакаш цяла година :).... я го започвай! :)
ИзтриванеПрегръдка и за вас!
Ваня,
ОтговорИзтриванепрекрасен сладкиш.Много красиво изглежда.Мисля,че може и с бутер - тесто да се направи.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеОпитай и сподели как се е получило с бутер тесто! :)
Поздрави! Хубав четвъртък!
Ванюшка, изглежда великолепно!! За вкуса няма да коментирам - то се знае, че е прекрасен (при теб няма лоши неща :) ).
ОтговорИзтриванеПрегръдка, миличка и приятен следобед!!
Благодаря, Руми!
ИзтриванеПрегръдка и за теб, мила и хубав петък!
Божествено изглежда този десерт, а сигурно и на вкус е също толкова добър, пък е и с любимите ми череши. Определено трябва да бъде пробван. Поздравления и за страхотните снимки
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кари!
ИзтриванеХубава събота и неделя! :)
Ив, удивително красив сладкиш! Бих го поднесла само на специален повод, толкова е ефектен! ПоздравИ!
ОтговорИзтриванеНай-обикновен сладкиш, Кате, но си права с красива премяна! :)
ИзтриванеБлагодаря, Бонбон! :*
Напоследък се изхранваме само с Вашите рецепти Ивана! :) В кутийките за храна на децата след училище не бе останала и троха от сладкиша! Поздрави от Линц!
ОтговорИзтриванеОооо, много ме зарадва това :), заради такива думи си заслужава списването на блога:)! Бладодаря от сърце и да ви е сладко, на вас и на дечицата!
ИзтриванеПоздрав от Лорето! :)Хубав неделен следобед!
Страхотно изглежда, Ивана!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!:)
ИзтриванеДали няма някаква течност мляко например,защото на мен ми се получи като тесто за питка-не като кексово тесто?Или аз нещо съм объркала😀Стана много сухо и ронливо.
ОтговорИзтриванеЗдравче, здравей! Съжалявам, че не ти се е получил сладкиша! Толкова е лесен, че няма как да го сбъркаш, но понякога се получава и така! Какво да ти кажа, може печенето да е било по- дълго и оттам да е станал ронлив и сух, но със сигурност няма никаква течност в тестото! :)
ИзтриванеСтрахотен сладкиш със сигурност и вкусен ще се пробва
ОтговорИзтриванеБлагодаря 🙂, надявам се да Ви хареса!
Изтриване