Пица париджина е неаполитанска пица. Характерното при нея е, че за основа се слага обикновено тесто за пица, покрива се с плънка по желание и върху нея се разстила бутер тесто. Предлагам ви една париджина със спанак и рикота. В блога имам и друга подобна с прошуто и скаморца която може да видите тук!
Продукти:
300 гр. тесто за пица
250 гр. бутер тесто
250 гр. рикота
350 гр. спанак
и още:
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
сусам
Продуктите които съм написала са малко ориентировъчни, може да намалите или увеличите от всичко или да промените плънката. Резултатът винаги е много вкусен. В подходяща тавичка разстелете тестото за пица тънко, тънко като оставите малко по-висок борд който ще прегънете върху бутер тестото по-късно. Смесете бланшрания и добре изцеден от водата спанак с рикотата. Подправете със сол. Хомогенизирайте добре продуктите и разстелете плънката върху тестото. Отгоре покрийте с лист бутер тесто. Подгънете краищата на тестото за пица върху бутер тестото. Нарежете на квадрати. Намажете пицата със жълтъка размесен с прясно мляко. Поръсете със сусам.
Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар.
Да ви е сладко :)!
Страхотно изглежда! Записвам си рецетата за скорошно изпълнение. Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мария!
ИзтриванеПожелавам сладко похапване 🙂
Спокойна недела вечер!