За хрупане по всяко време, а най-вече за следобеден аператив!
Продукти:
150 гр. остатъчен квас
100 гр. брашно манитоба
10 гр. сусам
10 гр. мак
20 мл. слънчогледово олио
20 мл. зехтин
4 гр. сол
35-40 мл. вода
В купата на планетария сложете остатъчния квас, добавете брашното, олиото и зехтина, солта, водата и семената. Включете миксера на първа степен и месете около5-6 мин. докато продуктите се хомогенизират. Тестото е лепкаво.
Пригответе си две еднакви парчета хартия за печене. Върху едното изсипете тестото Покрийте с другото парче хартия и разточете лист с дебелина 2 мм. Оставете за 20 мин. на спокойствие, след което отстранете внимателно горния лист хартия.
С къдрав нож за паста нарежете листа на квадрати, правоъгълници или както ви се случат формите всякак ще се изхрупат. Прехвърлете нарязаното тесто с хартията в голяма тава. Изпечете крекерите на 190 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 20 мин. или до приятен загар!
Да ви е сладко! :)
Рецептата е от тук!
Здравейте ! Какво е остатъчен квас ?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ! Хубав ден !
Ще го обедня така-имате 100 гр. квас,трябва Ви 50 гр. Освежавате го и след като нарасне за около 4часа при добър квас, ползвате. Останалите 50 гр.не освежавате, но прибирате в хладилник и може да ползвате до седмица!
ИзтриванеЕхааа - това е страхотна идея!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря!