16.04.2021 г.

Крекери със сусам и мак


За хрупане по всяко време, а най-вече за следобеден аператив! 
Продукти:
150 гр. остатъчен квас
100 гр. брашно манитоба
10 гр. сусам
10 гр. мак
20 мл. слънчогледово олио
20 мл. зехтин
4 гр. сол
35-40 мл. вода 



В купата на планетария сложете остатъчния квас, добавете брашното, олиото и зехтина, солта, водата  и семената. Включете миксера на първа степен и месете около5-6 мин. докато продуктите се хомогенизират. Тестото е лепкаво. 


Пригответе си две еднакви парчета хартия за печене. Върху едното изсипете тестото Покрийте с другото парче хартия и разточете лист с дебелина 2 мм. Оставете за 20 мин. на спокойствие, след което отстранете внимателно горния лист хартия. 


С къдрав нож за паста нарежете листа на квадрати, правоъгълници или както ви се случат формите всякак ще се изхрупат. Прехвърлете нарязаното тесто с хартията в голяма тава. Изпечете крекерите на 190 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 20 мин. или до приятен загар! 
Да ви е сладко! :) 

Рецептата е от тук



 

3 коментара:

  1. Здравейте ! Какво е остатъчен квас ?
    Благодаря ! Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го обедня така-имате 100 гр. квас,трябва Ви 50 гр. Освежавате го и след като нарасне за около 4часа при добър квас, ползвате. Останалите 50 гр.не освежавате, но прибирате в хладилник и може да ползвате до седмица!

      Изтриване
  2. Ехааа - това е страхотна идея!
    Сърдечно благодаря!

    ОтговорИзтриване