Лятно време-лятна манджа!
Много вкусна и обратно на заглавието съвсем не люта! Ама може да си я подлютите стига да носите на люто! Аз я сготвих с пилешки гърди, на да знаете, че в рецептата може да участва цялото пиле!
Продукти за 2 порции:
400 гр. пилешки гърди
4-5 печени чушки зелени и червени
300 гр. домати от консерва или прясно смляни
3-4 домата
1 глава чесън
1 глава лук
много магданоз
зехтин
сол
черен пипер на зърна
чубрица ако обичате, аз не съм и фен
1 дафинов лист
по желание и за да оправдаете заглавието на рецептата 3-4 люти чушки
Изпечете и обелете чушките. Изпечете и обелете доматите. Нарежете чушките на ивички, доматите както ви дойде. Нарежете месото на тънки жулиени. Набрашнете ги и изпържете в загрят зехтин до зачервяване. Извадете месото от мазнината. В нея добавете ситно нарязания лук и чесън. Запържете. Изсипете изпечените и нарязани чушки и домати. Добавете смлените домати. Овкусете на сол, сложете всички подправки и когато ястието заври, прибавете месото. Захлупете съда, гответе докато лютиката остане на мазнина. Някъде към края на готвенето добавете лютите чушки. Поднесете лютиката поръсена обилно с наситнен магданоз.
Ако имате и домашно изпечен хляб - да ви е сладко! 😊
Брой ме за тази вкусотия! Разкош!
ОтговорИзтриванеЗа Дарко да слагам ли порция? 🙂
ИзтриванеБлагодаря, Светле!❤️