19.02.2022 г.

Кекс с шоколад


Продукти:
3 яйца
160 гр. захар
250 гр. брашно 
130 мл. слънчогледово олио
130 мл. хладка вода
100 гр. черен шоколад
12 гр. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия



    В купа счупете яйцата, прибавете захарта и разбийте на гъст крем. Налейте олиото и водата бъркайки сместа с лъжица. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и ванилията. Добавете  настъргания шоколад. На порции прибавете сухата смес към разбитите яйца. Хомогенизирайте добре продуктите. 


Подмажете и набрашнете кръгла форма (20 см. за кекс. Изсипете приготвената смес. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 20-25 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият кекс обърнете на решетка, изчкайте да се охлади преди да нережете! 
Да ви е сладко! :)


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар