С неповторимия ядков аромат на пълнозърнестото брашно и леко карамеления вкус на кафявата захар ще се насладите на чудесен и с хрупкава коричка орехов кейк!
Опитайте непременно!
Продукти:
250 гр. пълнозърнесто брашно
70 гр. кафява захар
70 гр. акациев или по ваш вкус мед
2 яйца
120 мл. слънчогледово олио
200 гр. кисело мляко
120 гр. смлени орехи
1 ванилия
1 бакпулвер
В купата на планетария счупете яйцата и прибавете кафявата захар. Разбийте до гладък крем. Излейте олиото и леко затопления мед. Добавете киселото мляко. В купа пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете на порции сухата към течната смес. Изсипете смлените орехи и хомогенизирайте добре продуктите! Застелете продълговата форма с вместимост 1 л. за кейк. Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете кейка на решетка след което посипете с пудра захар!
Да ви е сладко! :)
DOBRE DOSHLA IVANA LIPSVASHE NI!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, много мили думи! ❤️🙂
Изтриване